espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Allier
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren


Onze campings in de Allier: een zorgvuldige selectie door Airotel

Bent u op zoek naar een aangename, rustige en natuurrijke plek voor een betaalbare vakantie? Dan kan Airotel u zijn keten van comfortabele campings aanbieden. Vandaag besteden we aandacht aan de Allier, een prachtig departement dat deel uitmaakt van de Auvergne en bestaat uit de volgende streken: de Bocage bourbonnais, de Sologne, de Montagne en de Limagne. De Bocage is een natuurgebied met een zacht glooiend reliëf, dat bestaat uit talrijke bossen (Tronçais, Moladier, Lespinasse...) en waarvan de hoogte kan oplopen tot 778 meter. De Sologne is een gebied tussen de Val d'Allier, Nièvre en de Saône en Loire en is bezaaid met weiden, gewassen, bossen en vijvers. De Limagne ligt dan weer tussen Vichy en Saint Pourçain. U begrijpt het al: de Allier is een vruchtbare, groene en waterrijke regio. Hoogtepunten vormen Vichy en Charroux.

0 camping(s) in 0.0025970935821533 seconds

Frankrijk > Auvergne > Allier (03)

Loading...
Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 49 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio

Uw Airotel-camping nabij Vichy

Vichy is bekend voor zijn specialiteiten, zoals snoep en water, maar vooral voor zijn thermaalbaden. Die laatste hebben trouwens hun sporen nagelaten in de lokale architectuur. Het door Napoleon III al gewaardeerde, moderne Vichy heeft heel wat om u te bekoren: schoonheid, natuur, animatie, cultuur, sport... Laten we het eerst eens hebben over de cultuur! In de opera van Vichy kunt u genieten van komieken, ballet, toneelstukken... Kennis kunt u vergaren in het Musée de l'Opéra, het Museum voor Afrikaanse en Aziatische Kunst of het Musée François Boucheix. In de nabijheid kunt u ook het Musée Anne de Beaujeu, het Centre national du costume de scène, het Musée de l'Illustration Jeunesse, het PAL-pretpark, de Gorges de la Sioule of het beroemde Vulcania-attractiepark ontdekken, waar u meer te weten komt over de beroemde vulkanen van de Auvergne. Daarnaast kunt u op het land of het water talrijke sporten beoefenen: kanoën, golfen, tennissen, waterskiën, zeilen... En laten we natuurlijk de beroemde thermaalbaden van Vichy niet vergeten: afhankelijk van uw budget en uw wensen kunt u kiezen tussen de Thermes Callou en de Thermes des Dômes. Of waarom niet wegdromen in één van de spa-hotels, om u te laten masseren en verwennen tijdens een uitstap.

Uw verblijf in Charroux

In Charroux, dat prijkt op de lijst van Mooiste Dorpen van Frankrijk en beroemd is om zijn mosterd, waant u zich terug in de middeleeuwen. Deze stad in de Bourbonnaise met zijn uitzonderlijke, goed bewaard gebleven architectuur, zal u herinneren aan de film La Belle et la Bête. Tijdens uw bezoek kunt u de straatjes met hun authentieke namen ontdekken: de Kippenmarktstraat, de Touwslagers-, Leerlooiers- en Kalkovenstraat... U kunt er gebouwen bewonderen die dateren uit de 15de eeuw en gebouwd werden met gebeeldhouwde stenen of versierd met vakwerk en kraaggewelven. U kunt door de stad dolen terwijl u de talloze putten bezoekt of onder de indruk geraken van de klokkentoren, het huis van de Prins van Condé, de Cour des Dames of de oude vestingwerken van de stad, waaronder de beroemde Porte d'Orient. In het Musée de Charroux et de son Canton leert u meer over de geschiedenis van de streek, beginnend in de tijd van Clovis tot in de 20e eeuw en over de vele kunstambachten. Mis zeker niet het unieke panorama: u heeft er namelijk een volledig uitzicht op de Limagne in het noorden en op de heuvels van de Auvergne in het zuiden.