espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Aveyron
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren

Vakantie in de Aveyron met Airotel

Airotel heeft ervoor gekozen om zich te vestigen in de Aveyron, een ruig departement vol ongerepte schoonheid in de regio Occitanië. Het departement is gelegen ten zuiden van het Centraal Massief en de landschappen zijn er zeer afwisselend: er zijn bergmassieven, hoogvlaktes, bergkloven, vlaktes, valleien, meren,... Zowel het hedendaagse als historische erfgoed blijft er de bezoeker bekoren en de overblijfselen uit het verleden kenmerken er sterk de plaatselijke cultuur. De Aveyron zit dus, net al zijn beroemde Roquefort, vol karakter. Om maximaal van deze streek te kunnen genieten, heeft Airotel voor u drie bestemmingen geselecteerd die u verder kunt verkennen: Rodez, Conques en het Viaduct van Millau.

1 camping(s) in 0.003737211227417 seconds

Frankrijk > Midi-Pyrénées > Aveyron (12)

Loading...

Uw camping in de buurt van Rodez

Wie gefascineerd wordt door geschiedenis, is hier in ieder geval op de juiste plaats! Wandelend door de straten van Rodez waant u zich namelijk in het tijdperk van de kathedralen! In het stadscentrum is er de indrukwekkende, 87 meter hoge Notre Dame-kathedraal met een klokkentoren van rode zandsteen en de talrijke huizen die er omheen zijn gebouwd. De hele stad imponeert trouwens, zóveel energie straalt hij uit; iets wat de Galliërs al had opgemerkt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de schone kunsten: in het Pierre Soulages-museum, het Denys Puech-museum en het Fenaille-museum kunt u terecht voor klassieke en hedendaagse kunst. Verder kunt u er de architectuur uit de renaissance en van de huizen en herenhuizen bewonderen. U kunt er ook meer te weten komen over paardrijden en genieten van allerlei lokale lekkernijen in de vele gastronomische restaurants en brasseries.

Op vakantie in de buurt van Conques

Bij een bezoek aan het charmante dorpje Conques waant u zich als het ware terug in de middeleeuwen. Conques ligt beschut in het bovenste gedeelte van de vallei van de Lot en vormt een halte voor de pelgrims die naar Puy-en-Velay trekken tijdens hun lange reis richting Santiago de Compostela. Twee monumenten zijn er geklasseerd als UNESCO-Werelderfgoedlocaties: de abdijkerk Sainte-Foy uit de 11e eeuw en de bedevaardersbrug met uitzicht op de Dourdou. U kunt er de Romaanse kunst en de schat van Sainte-Foy bewonderen.

Uw verblijf in de buurt van het Viaduct van Millau op een Airotel-camping

Het beroemde Viaduct van Milau werd gebouwd door Michel Virlogeux, een Franse ingenieur, en Lord Norman Foster, een Engelse architect. Met zijn hoogte van 343 meter en een lengte van 2460 meter is het het hoogste viaduct ter wereld en werd ingehuldigd in 2004. Oorspronkelijk werd het gebouwd om het verkeer tussen Parijs en de Middellandse Zee te vergemakkelijken. Reizen op de autosnelweg A75, met zicht op de Tarn, verloopt nu veel vlotter en sneller. De constructie in de vorm van een zeilboot trekt één miljoen toeristen die er de artistieke en technische kwaliteiten van komen bewonderen. Daarnaast komen ze natuurlijk ook de schoonheid van het omliggende landschap bewonderen: de Tarn, de Causse Rouge en de Causses van Larzac. Deze zone is bovendien bestemd als Parc naturel régional des Grands Causses. En mocht u er zin in hebben: de Roquefort-kelders bevinden zich slechts op enkele kilometers van het Viaduct. Een bezoek aan Millau laat u ook toe kennis te maken met de plaatselijke cultuur, meer bepaald de haute couture en allerlei ambachten. In de naburige stadjes vindt u bovendien interessante historische details over de beroemde Tempeliers- en Hospitaalridderorde.

U hebt het al begrepen: de Aveyron is een streek vol karakter, maar biedt u ook natuurschoon en cultureel en historisch erfgoed. Voor een ontspannen vakantie kunt u terecht op de campings van Airotel!

Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 33 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio