espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Centre
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren

Welke Airotel-camping kiezen in centraal Frankrijk? Raadpleeg gewoon de Airotel-gids

Centraal Frankrijk is ideaal voor een kort of lang verblijf. Of u nu op doorreis bent of er een tijdje wilt verblijven, u zult zeker niet ongevoelig blijven voor de charme van deze prachtige regio. In uw eentje of samen met anderen kunt u de prachtige natuur bewonderen, met zijn mysterieuze bossen, zijn vijvers en rivieren. Centraal Frankrijk (le Centre) was lange tijd het populairste jachtgebied van de koninklijke hofhouding. U vindt er vele soorten wild, roofvogels en andere dieren, die u dan wel niet op uw bord, maar wel met uw ogen kunt waarderen. Ook de lanen en gangen in en rond de kastelen van deze edelen, in het bijzonder dan de prestigieuze kastelen van Chambord en Azay-le-Rideau herinneren aan dat tijdperk. Voor een nog indrukwekkender zicht op de schoonheid van de lokale fauna en flora staan drie parken tot uw beschikking: het Parc naturel Loire-Anjou-Touraine, het Perche en het Parc naturel régional de la Brenne. Als u van geschiedenis en architectuur houdt, bezoek dan eens de vele monumenten, zoals kastelen en religieuze gebouwen, of bezoek de verschillende musea voor meer informatie over de lokale geschiedenis en cultuur. Natuurlijk worden ook uw smaakpapillen niet vergeten met de lokale gastronomie: andouille de Jargeau, groene linzen uit de Berry, karper uit Chambord, gevogelte, coq au vin, kazen en de talrijke wijnen... Ook hier kunt u kiezen voor een Airotel-camping. Een overzicht van alle activiteiten, van natuur en monumenten tot andere vrijetijdsactiviteiten en -mogelijkheden.

1 camping(s) in 0.00096011161804199 seconds

Frankrijk > Centre

Loading...

Een verblijf te midden van de natuur op een Airotel-camping in centraal Frankrijk

Zoals u kon lezen, is centraal Frankrijk rijk aan prachtige natuurgebieden: meren, vijvers (meer dan 3000), bossen en waterlopen die u allemaal kunt bewonderen en verkennen. Voor aangename boswandelingen kunt u terecht in de bossen rond Orléans en in Sologne. Aan de oevers van de Loire kunt u de door de bevers gebouwde dammen bewonderen, maar ook de trekvogels. In de Sologne ontdekt u de heide met de wilde zwijnen, herten en reeën die er rondzwerven. Daarnaast zijn er drie nationale of regionale parken. Bezoek in het voetspoor van de adel en de Franse koningen eens de beroemde kasteeltuinen en bewonder er de geometrische structuur van de percelen, omlijst door taxusheggen, lelies, irissen en natuurlijk de rozen in de kasteeltuinen van Beauregard, Cheverny en Troussay.

De must-see's in de regio Centre

Voelt u er meer voor om de architecturale wonderen van de afgelopen eeuwen te aanschouwen, die met veel geduld gebouwd werden door de mensen die er leefden, dan zult u niet op uw honger blijven: daar zorgen de vele kastelen of religieuze gebouwen, intact of niet, wel voor. Naast de bovengenoemde kastelen kunt u ook de kastelen van La Bussière, Chenonceau, Blois en Valençay ontdekken. En niet te vergeten: de kathedralen van Saint-Etienne of Chartres.

Activiteiten en vrijetijdsbesteding rond uw camping

Daarnaast zijn er ook andere activiteiten en vormen van vrijetijdsbesteding mogelijk. Als u met het hele gezin op vakantie bent, dan zullen de kleinsten waarschijnlijk graag de dieren in de zoo van Beauval bekijken. Houdt u meer van de rust van de natuur, dan is het Arboretum des Barres zeker iets voor u, net als het Parc zoologique de la Haute Touche. Koppeltjes kunnen dan weer de Loire of een andere rivier per kano, kajak of in een lokale fûtreau afvaren.

Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 33 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio