slider
slider
slider
Onze campings Corrèze 0033 973 017 650

Frankrijk > Limousin > Corrèze (19)

Loading...

2 camping(s) in 0.004716157913208 secondsOnze campings in de Corrèze voor een vakantie op het platteland

Ah de Corrèze! De natuurlijke en ongerepte schoonheid van de streek heeft u altijd al weten te bekoren! En met reden: kijk maar naar de prachtige rivieren (Corrèze en Dordogne), de watervallen (Gimel), de meren en het gevarieerde reliëf met dalen, bergen en plateaus, die voor steeds weer nieuwe panorama's en vegetatie zorgen. U kunt het allemaal in u opnemen terwijl u kennismaakt met de ongerepte natuur in dit prachtige departement. Genoeg om de batterijen weer op te laden en terug te keren naar de essentie van het leven. De groene en waterrijke Corrèze is ook een karaktervol departement met een goed bewaard gebleven architectuur: u kunt er talrijke kastelen, middeleeuwse stadjes, oude bruggen en aquaducten (Uzerche) ontdekken. Een karaktervolle streek heeft natuurlijk ook haar eigen, typische gastronomie: de plaatselijke gerechten zullen uw smaakpapillen zeker aangenaam verrassen. Kortom, voor een geslaagde vakantie op het platteland moet u in de Corrèze zijn. Om te vermijden dat uw comfort aan banden wordt gelegd door uw portemonnee, kunt u gebruikmaken van de Airotelcampings, zodat u comfort, natuur en nieuwe ontdekkingen op een betaalbare manier kunt combineren. Maar nu terug naar de mooiste dorpjes in de Corrèze die opgenomen zijn in de lijst met Mooiste Dorpen van Frankrijk en de natuurgebieden die u zeker niet mag missen.

De mooiste dorpjes

De Corrèze telt maar liefst 5 dorpen die tot de mooiste van Frankrijk behoren: Collonges-la-Rouge, Curemonte, Saint-Robert, Ségur-le-Chateau en Turenne. Collonges-la-Rouge dankt zijn naam aan de uitbundige kleur van het zandsteen. Dit karaktervolle dorpje is één en al kleur: oker en rood door de zandsteen, grijs door de leisteen, blauw door de stapsteen en natuurlijk groen door de wijnstokken. In de 19de eeuw werd het dorp al geklasseerd, vooral door toedoen van talrijke kunstenaars en filmmakers. Collonges telt ook veel middeleeuwse architectuur, zoals kastelen, kapellen, kerken, torens, hallen... Curemonte kende zijn glorietijd tijdens de renaissance, die ook talrijke sporen heeft nagelaten in de architectuur, zoals het kasteel van Saint-Hilaire, de adellijke huizen, torentjes, wapenschilden, wenteltrappen, houten balkons en het gemetselde raamwerk. Saint-Robert is gelegen op de top van een heuvel en is vanwege zijn middeleeuwse karakter (smalle straatjes, Romaans kerkkoor, vierkante toren, herenhuizen, versterkte poorten) al verschillende malen uitgekozen voor de opname van films. Ségur-le-Château wordt beschermd door een rots en ziet eruit als een sprookjesachtig dorp te midden van de bossen. Daaraan ontleent het ook zijn naam: "veilige plaats". Als voormalige hoofdzetel van de plaatselijke magistratuur beschikt de stad over een rijke architectuur, met een kasteel en talrijke bruggen. Het indrukwekkende Turenne kijkt dan weer uit over het omliggende landschap en herinnert aan de burggraaf die zich verzette tegen de Franse koning. Het dorp herbergt een rijke architectuur, met kerk en altaarstuk, herenhuizen, donjon en vestingsmuren en Tour César. En natuurlijk is er het prachtige panorama waar u van versteld zult staan.

Natuurgebieden die u zeker niet mag missen

In de Corrèze is er geen gebrek aan frisse lucht en rust, vooral dan dankzij de prachtige natuurgebieden! De moeite van een bezoek waard zijn de watervallen van Murel, BIalet, Saut Sali en Gimel, de Orgues de Bort, de Cirque de Freysselines, de Causse Corrézien, de Vallée du Chavanon, de Gorges de la Dordogne, de veengronden van Longeyroux, Millevaches met zijn regionale natuurpark, de Gouffre de la Fage en de vallei van de Vézère.

Een vakantie die je leuk vindt !
Het voordeel kaart *
Het voordeel kaart airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel