espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Dordogne
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren

Welke campings in de Dordogne kiezen?

De Dordogne is een streek in het zuidwesten van Frankrijk gelegen tussen de Gironde, de Lot en de Corrèze, waar het goed leven is. Het gematigde klimaat wordt vooral gewaardeerd door toeristen, die er tijdens alle jaargetijden een aangename vakantie kunnen doorbrengen. Maar de Dordogne, die sterk getekend werd door de geschiedenis van de Périgord, is ook een regio van cultureel belang, zowel vanwege de plaatselijke ontwikkelingen als vanwege zijn prehistorische geschiedenis. De Romeinse en later middeleeuwse architectuur gaven het culturele erfgoed er een uniek karakter dat veel nieuwkomers aantrekt. Maar het is de vallei van de Vézère die heeft bijgedragen tot zijn wereldwijde faam: sinds 1979 zijn er 15 sites uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege hun prehistorische karakter. Deze groene streek vol rivieren vormt ook een oase van rust voor de bewoners dankzij zijn vallei en wijngaarden. Een deel van het natuurpatrimonium is er beschermd in het Parc naturel régional du Périgord. Tot slot prijken veel van de dorpen op de lijst met "Mooiste dorpen van Frankrijk". Om te genieten van alle rijkdom die de Dordogne te bieden heeft, kunt u een plaats op een Airotel-camping huren zodat u in alle gemak kunt reizen en genieten van het milde klimaat. Welkom in een aangename en interessante streek die u zeker zal weten te bekoren.

1 camping(s) in 0.0025818347930908 seconds

Frankrijk > Aquitaine > Dordogne (24)

Loading...

De mooiste dorpjes in de Dordogne vlakbij uw Airotel-camping

Maar liefst 10 dorpen zijn er opgenomen in de lijst met Mooiste Dorpen van Frankrijk. Hoog in de vallei van de Nauze kunt u de zeven klokkentorens van Belvès, de grotwoningen en de 15de-eeuwse hal bewonderen. In Beynac-et-Cazenac kunt u het 12de- eeuwse kasteel bezoeken en de huizen in gele steen bewonderen. In Castelnaud-la-Chapelle kunt u ook twee kastelen bezoeken, naast een museum en een ecomuseum. Voor een panoramisch uitzicht over de vallei van de Dordogne is een bezoek aan Domme een must, een versterkte stad uit de 13de eeuw gebouwd op een klif. In La Roque-Gageac kunt u genieten van een exotische tuin en de architectuur in oker- en siennasteen. Op de kruising van de rivieren Dordogne en Vézère kunt u te voet Limeuil verkennen, waar u door de drie versterkte poorten kunt stappen. Mompazier heeft een bijna intacte middeleeuwse architectuur en indeling. In Saint-Amand-de-Coly kunt u de mooiste versterkte kerk van de Périgord bewonderen, maar Saint-Jean-de-Côle heeft dan weer veel Byzantijnse, romaanse, gotische, middeleeuwse en renaissance-architectuur te bieden. Saint-Léon-sur-Vézère biedt tot slot een prachtige 12de-eeuwse kerk, het Château de Clérans en de 14de-eeuwse Manoir de la Salle.

Ontdek de prehistorie tijdens uw vakantie in de Dordogne

De vallei van de Vézère herbergt tal van archeologische bezienswaardigheden, zoals prehistorische vindplaatsen met grotschilderingen en grotwoningen. 15 ervan maken trouwens deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Vele tekeningen, afbeeldingen en schilderingen getuigen er van onze voorouders en bieden een inkijk in het leven van die tijd, met inbegrip van de fauna en flora. De bekendste is de grot van Lascaux. Meer toelichting vindt u in het Musée National de la Préhistoire in Les Eyzies de Tayac. Bovendien is er ook een Pôle International de la Préhistoire gevestigd.

Must-sees in de Dordogne

Tot slot zijn er nog andere bezienswaardigheden te bezoeken: de beroemde Grotte de Rouffignac, ook wel de kristallen kathedraal genoemd, het Aquarium du Périgord Noir, het Château des Milandes, de Jardins du Maoir d'Eyrignac en La Roque Saint-Christophe...

Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 33 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio