espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Gironde
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren

Onze tips voor een camping in de Gironde

Het Franse departement Gironde grenst aan de Atlantische Oceaan en maakt deel uit van de regio Nouvelle-Aquitaine, in het zuidwesten van het land. Het is het grootste departement van Frankrijk en dankt zijn naam aan de (gelijknamige) monding van de Garonne en de Dordogne. Het bestaat uit drie historisch verschillende streken: de prefectuur Bordeaux (agglomeratie en omgeving), de Landes in Gascogne, een uitgestrekt natuurgebied van 1,5 miljoen hectare, en de Guyenne girondine, vroeger Bordelais of Petite-Guyenne genoemd. Op historisch vlak werd dit departement getekend door de politieke veranderingen: de Franse Revolutie, de staatsgreep van Napoleon III, confrontaties tussen links en rechts, vooral dan gaullisten. De Gironde heeft een grote natuurlijke rijkdom: de Atlantische kust, de wijngaarden in de Guyenne girondine, de verschillende teelten in de buurt van Bazas en ten slotte de Landes die sinds de 19e eeuw bezaaid is met tal van bossen. De biodiversiteit is er aanzienlijk, met het beroemde Île aux Oiseaux als voorbeeld. Tot slot zijn er talrijke historische monumenten om te bezoeken: de kapittelkerk van Notre-Dame d'Uzeste, de kathedraal van Bazas die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, talrijke kastelen (Roquetaillade, Malle, Cazeneuve, Budos, Fargues, Villandraut). En voor een aangenaam verblijf staan de campings van Airotel tot uw beschikking, die synoniem zijn voor comfort, betaalbaarheid en flexibiliteit. Andere bestemmingen die we aanbevelen, zijn la Dune du Pilat, Lège-Cap Ferret, Lacanau en Hourtin.

2 camping(s) in 0.0029571056365967 seconds

Frankrijk > Aquitaine > Gironde (33)

Loading...

Bestemming La Dune du Pilat

De beroemde Dune du Pilat voert u naar de woestijn! Een dag lang waant u uzelf in een Arabisch land met een betoverend landschap. Met zijn hoogte van 110 meter (een record in Europa) vormt de Dune du Pilat een uitzondering in Frankrijk, wat het bekken van Arcachon, waar het zich bevindt, des te interessanter maakt. Om het te bereiken, kunt u klimmen of gebruikmaken van een trap met 160 treden. De top biedt een uniek uitzicht over de oceaan, de dennenbossen van de Landes en de Banc d'Arguin. U zult versteld staan van de groen-geel-blauw-witte kleurenpracht en kunt er de frisse zeelucht opsnuiven. Wilt u het nog hoger zoeken, dan heeft u geen vliegend tapijt nodig: de paragliders bieden u zicht vanuit de lucht.

Uw Airotel-camping bij Lège-Cap Ferret

Lège-Cap Ferret is een schiereiland dat deel uitmaakt van Cap Ferret, vlakbij de Dune du Pilat en de delta van de Leyre. U kunt er prachtige wandelingen maken en de Gironde eens van een andere kant bewonderen. Daarnaast kunt u ook zwemmen, vissen, zonnebaden of gewoon relaxen. U kunt proeven van de verse oesters of gebruikmaken van de Vélodyssée om het schiereiland en het hele Bassin d'Arcachon te ontdekken, als u daar zin in heeft. En dan zijn er nog de pinasses, de kleine bootjes die bekend werden dankzij de film Les petits mouchoirs.

Uw vakantie naar Lacanau en Hourtin

Lacanau en Hourtin zijn badplaatsen met fijne zandstranden en een beschermde kustlijn, voor wie een vakantie in de natuur wil. Lacanau is, naast zijn meer, ook bekend als etappeplaats van het wereldkampioenschap surfen. Hourtin beschikt ook over een meer, en niet het minste: het grootste natuurlijke zoetwatermeer van Frankrijk. Aan de strandzijde kunt u genieten van de prachtige kustlijn, het splashpark en het Île aux enfants, waar uw kinderen ongetwijfeld van zult genieten.

Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 28 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio