slider
slider
slider
Onze campings Jura 0033 973 017 650

Frankrijk > Franche-Comté > Jura (39)

Loading...

1 camping(s) in 0.0039699077606201 secondsMaak gebruik van onze Airotel-gids voor uw camping in de Jura

Uw volgende vakantie neemt u gegarandeerd in de Jura. Dit departement in Bourgondië-Franche Comté wordt vaak doorkruist op weg naar zuidelijk of centraal Frankrijk zonder te stoppen. Maar waarom zou je al die afstand afleggen en in files wachten als je even goed dicht bij huis kunt blijven? Bovendien is de Jura ideaal voor wie wil genieten van de rust en de natuur dankzij de vele bossen. Daar dankt het trouwens zijn naam aan: Jura betekent namelijk bergwoud. Het herbergt ook vele beschermde gebieden en natuurreservaten: het Île du Girard, de grot van Gravelle, de kust van Mancy en de Seigne des Barbouillons. Tussen de bergen (en bergmassieven), bossen en weiden kunt u heerlijk tot rust komen. Het is ook een plek waar u aan cultuur kunt doen. Er zijn de Estivales des Orgues du Jura met orgel- en koormuziek in kerken. Het Festival de Bouche à Oreille, ideaal voor fijnproevers, combineert culinair genot met muzikaal genot: u kunt er genieten van de lokale keuken én de muziek. Voor andere muzikale ontdekkingen zijn er het Festival de Musique du Haut-Jura, het Jazz Festival in Cousance en het Festival Polizic in Poligny, naast vele andere... Aan activiteiten geen gebrek! Wat uw accommodatie betreft, wilt u waarschijnlijk kamperen met zo weinig mogelijk zorgen aan uw hoofd. Airotel biedt u drie bestemmingen: Clairvaux-les-Lacs, het Lac de Vouglans, en dorpjes in het groen of in de sneeuw.

Uw camping in de buurt van Clairvaux-les-Lacs

Om al wandelend, zwemmend of zonnend te genieten van het water en het strand, zowel 's zomers als 's winters, gaat er niets boven Clairveaux-les-Lacs. De prachtige natuur biedt u en uw gezin een uniek verblijf. Dankzij de talrijke fiets- en wandelroutes kunt u zich gemakkelijk verplaatsen en de omliggende natuur beter verkennen. Tijdens de Merenroute kunt u de streek ontdekken en zich verfrissen in de vele meren. Als u een fan bent van geschiedenis en cultuur, kunt u ook een bezoek brengen aan de kerken en kastelen van de stad, en de prehistorische bezienswaardigheden (aanbevolen door UNESCO).

Uw verblijf aan het Lac de Vouglans

Het Lac de Vauglans is een kunstmatig meer van 35 km lang met vele mogelijkheden tot watersport en toerisme: van zonnebaden over vissen tot een cruise. Als u van duiken houdt, kunt u de Chartreuse de Vaucluse bezichtigen, niet vanaf de grond maar onder water. Deze 12de-eeuwse abdij is namelijk ondergedompeld in het water van het meer, wat een uniek schouwspel geeft...

Dorpen in het groen en in de sneeuw

Deze plekjes zijn helemaal toegerust voor het vermaak van de bezoekers. Bovendien promoten ze twee waarden: authenticiteit en respect voor het milieu. U kunt onder andere skiën, schaatsen, zwemmen, wandelen en de plaatselijke cultuur en gastronomie ontdekken in minstens 5 dorpen in de Jura.

Een vakantie die je leuk vindt !
Het voordeel kaart *
Het voordeel kaart airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel