espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Landes
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren

Ga kamperen in de Landes met behulp van de Airotel-gids

In het zuidwesten van Frankrijk bevindt zich het prachtige departement de Landes, dat deel uitmaakt van de regio Nouvelle-Aquitaine. Het dankt zijn naam aan het landschap waardoor het gekenmerkt werd in de 18de en 19de eeuw. Destijds bestond een groot deel van het grondgebied namelijk uit dorre heidevelden. De herders konden zich er vanwege het vlakke reliëf op stelten voortbewegen om tijdens het hoeden van hun kuddes grotere afstanden af te kunnen leggen. Al geldt dat laatste vooral voor het noorden van het departement, met zijn vegetatie die voornamelijk bestaat uit struiken en dus relatief laag is en weinig bebost. In het zuiden vindt u meer bossen, vooral vanwege de rijkere bodem. Of u dus de voorkeur geeft aan de eindeloze open vlakte of aan bossen: u zult in de Landes zeker aan uw trekken komen. Voor comfortabele accommodatie zonder veel zorgen kunt u bovendien terecht bij Airotel met zijn lokale campings. Vandaag staan de noord- en zuidkust van de Landes in de schijnwerpers. En dat gebeurt met reden: het gebied omvat 106 km Atlantische kust tussen de Gironde en de Pyrénées-Atlantiques, begrensd door duinen of groene graslanden. Hier komt u meer te weten over activiteiten aan de zuid- en noordkust.

2 camping(s) in 0.0048511028289795 seconds

Frankrijk > Aquitaine > Landes (40)

Loading...

Uw vakantie aan de zuidkust van de Landes

Deze streek is vooral beroemd om zijn badplaatsen en kustlijn. Dankzij zijn oceaanklimaat en goed bewaard gebleven natuur heeft het strand zijn natuurlijke schoonheid voor toeristen en surfers weten te behouden. Liefhebbers van boardsporten kunnen aan de zuidkust hun hartje ophalen: surfen, bodyboarden, golfskiën, kitesurfen. En om daarna te ontspannen, openen vele beroemde badplaatsen voor u hun deuren. De beroemdste is Hossegor, een plek vol cultuur en architectuur en één van de pareltjes uit de Belle Époque, met een casino uit de jaren dertig. Het is ook een belangrijke trekpleister voor surfers in Frankrijk, omdat de Franse surffederatie er haar hoofdzetel heeft gevestigd, vooral dan vanwege de talrijke golven. Op de talloze fiets- en wandelpaden kunt u daarnaast de benen strekken. Tot slot is het achterland van de zuidkust ideaal voor uitstapjes: bezoek dus zeker eens de meren, vijvers, moerassen, enkele beschermde natuurreservaten en hun rondtrekkende fauna.

Kamperen aan de noordkust van de Landes

De noordkust van de Landes heeft net als de zuidkust een prachtig strand met fijn zand, duinen en een groen achterland. U kunt er wegdromen te midden van de blauwe oceaan en de groene natuur. De nog bewaard gebleven natuur is er van een ongerepte schoonheid. Naast de meren en vijvers (Aureilhan, Sanguinet, Biscarosse-Parentis, Léon), kunt u er de schoonheid van talrijke rivieren of stromen bewonderen, die door het bos en de duinen uitmonden in de Oceaan. Of waarom niet aan boord van een boot een uitstap maken terwijl u de Landes vanop het water bewondert! U kunt natuurlijk ook per fiets reizen, bijvoorbeeld op het bekende Vélodyssée, een fietspad door heel Europa! Liefhebbers van watervliegtuigen kunnen dan weer terecht in Biscarosse en zijn museum! Kies dus voor uw volgende vakantie voor een camping in de Landes, aan de noord- of zuidkust. Met uw voeten in het groen en uw hoofd in het water!

Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 33 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio