espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Limousin
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren

Welke campings kiezen in de Limousin?

De Limousin is gelegen in het noordwesten van het Centraal Massief en maakt sinds 2016 deel uit van de regio Nouvelle Aquitanië. Vroeger vormde het een administratieve regio op zich. Zijn geschiedenis en cultuur zijn goed bekend, met drie verschillende onderdelen: de Corrèze, de Creuse en de Haute-Vienne. De naam komt van de Gallische stam de Lemovices, een volk uit Midden-Europa dat zich daar uiteindelijk vestigde en later onder Romeinse invloed leefde na de verovering door Julius Caesar in de 1ste eeuw voor Christus. Na de inval door de Visigoten, Germaanse volkeren uit de 3de eeuw, verwierven de Franken de heerschappij in de 6de eeuw. De koning kreeg er eindelijk de overhand op de burggaven van het huis van Anjou-Plantagenet.

Zijn wortels liggen in de landbouw (veeteelt en bosbouw) en de verwerkende industrie. De Limousin heeft als bijnaam de "Watertoren", vanwege de vele rivieren die de streek doorkruisen en er hun bron vinden: de Dordogne, Vienne, Corrèze, Vézère, Auvézère, Creuse, Gartempe, Briance, Petite Creuse, Diège, Luzège, Isle, Dronne, Cher, Maulde, Taurion, Charente... Het gebied telt ook vele meren: Vassivière, Saint-Pardoux, Bort-les-Orgues, Lavaud-Gelade en Lavaud. Door de ligging binnen het Centraal Massief heeft het een oud reliëf, dat dateert uit het Paleozoïcum, en worden er mineralen en steenkool gewonnen. De landschappen worden dan ook getekend door de hoogte, het water en de oceaan. Met andere woorden: u zult zich niet vervelen, de natuur is er namelijk bijzonder rijk. U zult ongetwijfeld gecharmeerd geraken door de bocages en semi-bocages, de naaldbossen, de dorre landschappen van graniet en kalksteen, de meren en rivieren, en de veengebieden (Longéroux, Dauges). U vindt er ook de laatste otters van Frankrijk, wild, en trekvogels, zoals kraanvogels. Hier volgen twee manieren om uw verblijf in de Limousin te organiseren: geniet van de grote meren en bezoek het departement Corrèze.

0 camping(s) in 0.00063920021057129 seconds

Frankrijk > Limousin

Loading...

De Limousin, het land van de grote meren

Als "watertoren" vol meren, vijvers, beken en rivieren, vormt de Limousin is een rijke regio, die u zult weten te waarderen tijdens uw wandelingen langs bossen, veenmoerassen en waterlopen. Het Lac de Vassivière, een in 1950 aangelegd stuwmeer, is één van de grootste meren, met een oppervlakte van 1000 ha en 45 km oevers. U kunt er wandelen, genieten van de 8 stranden, de denne-, beuken- en berkenbossen bewonderen, zeilen, wakeboarden, kanoën, waterskiën en andere sporten beoefenen. Natuurlijk kunt u in de restaurants rond het meer terecht om kennis te maken met de lokale gastronomie en kunst. Saint-Pardoux, een ander groot meer, biedt eveneens 3 stranden, wandelpaden, tal van sportieve activiteiten, bekende ecosystemen gelegen tussen droge heidevelden, weiden en beboste massieven (die onderdak bieden aan zwarte wouwen en visarenden) en allerlei plaatsen die een bezoekje waard zijn, zoals de botanische tuin en Le Petit Lavoir. In Causse ontdekt u een oase van rust, tussen het groen en het blauw, en charmante dorpjes waar u truffels kunt proeven.

Het departement Corrèze

De Corrèze beschikt over een opmerkelijk en beschermd natuurerfgoed. Zo is er het Parc naturel régional de Millevaches, heidevelden, kloven, bossen, massieven, meren en valleien. De karaktervolle dorpjes zullen u verleiden door hun authenticiteit, net als het geluid van de accordeons in Tulle.

Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 28 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio