slider
slider
slider
Onze campings Midi-Pyrénées 0033 973 017 650

Frankrijk > Midi-Pyrénées

Loading...

4 camping(s) in 0.0039751529693604 secondsAirotelcampings in de Midi-Pyrénées voor een topvakantie

Als u besloten hebt de Midi-Pyrénées te gaan verkennen, hebt u een goede keuze gemaakt. Deze prachtige streek verdient namelijk haar uitstekende reputatie: denk maar aan de imposante en adembenemende bergen, het milde en zonnige klimaat dat uitnodigend werkt, de prachtige natuurgebieden die ons eraan herinneren hoe nietig de mens is, de moderne architectuur, middeleeuwse stadjes, de meren, de zee en de zon. Kortom, woorden schieten tekort om alle verdiensten van deze regio op te sommen. Als u besluit erheen te gaan, raden wij u aan een road-trip te maken om de vele meren en kreken, het Parc national des Pyrénées en de steden (Toulouse, Lourdes, Rodez) te ontdekken, zonder natuurlijk het beroemde viaduct van Millau te vergeten en daarna een duik te wagen in de prachtige Middellandse Zee. Een overzicht van alle activiteiten in de regio, van de Hautes-Pyrénées, tussen Cirque de Gavarnie en het Parc national, over de Aveyron, met Millau en het Lac de Sarrans naar drie van de belangrijkste steden, Toulouse, Lourdes en Rodez.

Hautes Pyrénées: Cirque de Gavarnie en Parc national des Pyrénées

In de Hautes Pyrénées heeft de natuur prachtige kunstwerkjes voortgebracht die soms surrealistisch ogen. De Cirque de Gavarni is adembenemend, net als andere Cirques. Deze verticale muur van 1700 meter lijkt wel het decor van een amfitheater, maar heeft als publiek vooral veel adembenemende natuurpracht: de Mont Perdu, de Pic du Marboré, de Taillon, de Brèche de Roland en een van de grootste watervallen van Europa. Deze indrukwekkende site maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed, zowel voor zijn geografische rijkdom als voor zijn uitzonderlijke cultuur. Het vormt namelijk ook de bakermat van het pyrénéisme, een stroming in de dichtkunst, en maakt deel uit van het Parc national des Pyrénées. Dat strekt zich uit over 45000 ha en herbergt buitengewone natuurfenomenen: gletsjers, weiden, cirques, valleien, meren, bergstromen en bergtoppen... De fauna en flora zijn er al even spectaculair: gieren, koningsarenden, auerhoenen, marmotten...

Aveyron: Millau en Lac de Sarrans

Tijdens uw verblijf in de Aveyron kunt u de bergkloven, de Aubrac, de Conques en de prachtige wandelpaden verkennen, die ook bekend zijn vanwege de bedevaarten. Het beroemde viaduct van Millau, een fenomenale bouwconstructie die hedendaagse kunst aan natuur koppelt, kunt u niet missen. Met zijn hoogte van 343 m en een lengte van 2460 m bestaat zelfs de kans dat het u begint te duizelen. Het viaduct biedt een uitzonderlijk zicht over de vallei van de Tarn, de Causse Rouge en de Causse du Larzac. Het stadje Millau zelf is interessant vanwege zijn geschiedenis en kunst. Vergeet daarna zeker niet de Gorges du Tarn, de Causses en de Cevennes te bezoeken, die ook deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed, en Peyre, een van de tien mooiste dorpen in Frankrijk.

Het Lac de Sarrans is ook meer dan de moeite waard: hoewel het een kunstmatig meer betreft, grenst het aan het Cantalien-massief en het Plateau d'Aubrac, als een spiegel in de vallei van de Truyère. U kunt het meer met zijn natuurpracht verkennen via de wandelpaden of tijdens een cruise.

De grote steden: Toulouse, Lourdes, Rodez

In de Midi-Pyrénées zijn veel steden een bezoekje meer dan waard. Toulouse is een stad met een rijk verleden en was ooit het middelpunt van verschillende beschavingen, waaronder die van de Visigoten. U kunt er talrijke historische schatten ontdekken, van de Oudheid tot de Renaissance, zonder de hedendaagse kunst natuurlijk uit het oog te verliezen. Verlies uzelf in de steegjes van La Ville Rose en ontdek er de herenhuizen, de interessante monumenten (het Jacobijnenklooster, Capitole, de Romaanse Saint-Serninbasiliek) of bezoek de vele musea in de stad. Ook Lourdes zal u weten te bekoren met zijn historische erfgoed en natuurpracht, terwijl Rodez u dan weer zijn zeer rijke cultuur kan bieden.

Een vakantie die je leuk vindt !
Het voordeel kaart *
Het voordeel kaart airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel