espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Picardie
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren

Kamperen in Picardië dankzij Airotel, uw vakantiegids

In de regio Hauts-de-France omvat Picardië de departementen Oise en Somme. Picardië dankt zijn naam aan zijn landarbeiders: in het Picardische dialect betekent "picard" zoiets als "landwerker, zwoeger". Deze regio kent een sterk identiteitsgevoel vanwege de historische rivaliteit met de naaste buren: Ile-de-France en Pas-de-Calais. De Parijzenaars misprezen hen als wroeters en boeren, terwijl de anderen hen als vreemden beschouwden vanwege hun Frans (in tegenstelling tot hun eigen Nederlands). De Picardiërs, die bekend stonden om hun moed tijdens beroemde veldslagen, werden uiteindelijk ook zo door hun koppige karakter, hard als een pikhouweel. Picardië ligt in de buurt van de hoofdstad, is een traditiegetrouwe streek en trots op zijn cultuur. Het is dan ook een authentieke streek zonder franjes, waar u vele indrukwekkende natuurgebieden kunt ontdekken. Voor een geslaagde vakantie heeft Airotel gekozen voor campings in de Baai van de Somme, Beauvais en Chantilly. Hier volgen enkele van Picardiës beroemdste plekjes.

0 camping(s) in 0.00083780288696289 seconds

Frankrijk > Picardie

Loading...

Een Airotel-camping bij de Baai van de Somme

Als uitzonderlijke site met wereldfaam, vergelijkbaar met de baai van San Francisco of Halong, is de Baai van de Somme van een adembenemende schoonheid. De goed bewaarde kustlijn bestaat uit zand, kiezels, duinen, kliffen en moerassen. U zult alleen de hemel en het water als horizon hebben en de indruk krijgen "het uiteinde van de wereld" te bezoeken. De gelegenheid om al uw zorgen thuis te laten, om u te verliezen in het azuurblauw. U kunt ook genieten van de indrukwekkende wilde dieren, waaronder de vele trekvogelsoorten die er leven, evenals de zeehonden. Om deze unieke plaats te beschermen, is het gebied geklasseerd als "Grand site de France". U wordt dan ook aangemoedigd deze plek op een ecologisch verantwoorde manier te ontdekken. Hiervoor staan vele faciliteiten en activiteiten tot uw beschikking: fietspaden van in totaal 44 km, een stoomtrein, wandelpaden, boten. Of u nu liever op het land of op zee bent, sportief bent of niet, u zult hier zeker vinden wat u zoekt. En natuurlijk kunt u om uit te rusten terecht op een Airotel-camping.

Beauvais en Chantilly: uw vakantie in Picardië

Beauvais, de hoofdstad van het departement Oise, heeft een rijke geschiedenis, geworteld in traditionele waarden. De onafgewerkte kathedraal is een juweeltje van gotiek, één van de hoogste ter wereld, zowel wat het schip als het hart betreft. Binnenin kunt u het astronomische uurwerk van Romaans-Byzantijnse oorsprong bewonderen, een meesterwerk bestaande uit 90000 onderdelen en 52 wijzerplaten, en 12 meter hoog. Het Musée de l'Oise (MUDO) is niet alleen prachtig gelegen in het Palais des évêques et comtes de Beauvais, maar zal u ook verrassen met zijn hedendaagse kunstwerken. De Quadrilatère stelt u tussen moderniteit en traditie de Beauvaisiaanse specialiteit bij uitstek voor: wandtapijten. Mis ook de tuin van de schilder Van Beek en de Maladrerie niet.

Vergeet ook zeker niet eens te stoppen bij Chantilly en de camping daar om de prinsenstad Chantilly te ontdekken. U zult onder de charme geraken van zijn culturele, artistieke, historische en architectonische rijkdom. Stap eens in de voetsporen van een koning of koningin en bezoek het kasteel en de Grandes Ecuries. Bewonder er de lokale ambachten, waaronder kant en porselein en proef eens van de beroemde crème Chantilly...

En om mobiel te blijven en uw portemonnee te ontzien, staan de campings van Airotel tot uw beschikking.

Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 33 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio