espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Savoie
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren

Onze campings in de Savoie voor een topverblijf in de bergen

Na een verblijf in de bergen wil je niets anders meer. En met reden! De bergen vormen vaak een karaktervolle streek met karaktervolle inwoners. Daarnaast zijn er de stevige en lekkere keuken, die u tijdens de wintermaanden wat vertroosting kan bieden en de vele sportieve activiteiten. Maar natuurlijk bieden de bergen vooral rust, nieuwe ontdekkingen en de gelegenheid om de batterijen op te laden dankzij de ongerepte natuur met zijn uitzonderlijke fauna en flora, de vele ontspanningsmogelijkheden en de verschillende panorama's overal. Zowel tijdens de zomer als de winter hebben de bergen u wat te bieden. Laten we daarom het meest bergachtige departement van Frankrijk eens van naderbij bekijken: de prachtige Savoie. We nemen u mee naar twee topbestemmingen: het Lac d'Aiguebelette en de hoofdplaats Chambéry.

1 camping(s) in 0.0029900074005127 seconds

Frankrijk > Rhône-Alpes > Savoie (73)

Loading...

Kamperen aan het Lac d'Aiguebelette

Te midden van een groene omgeving en beschut door de Montagne de l'Épine ligt het prachtige Lac d'Aiguebelette. Gezien de waardevolle omgeving maakt de streek deel uit van het Natura 2000-netwerk. Het meer heeft de vorm van een driehoek en telt twee eilandjes. De groene oevers herbergen een uitzonderlijke fauna en flora. Daarnaast kunnen toeristen er ook terecht op de prachtige, bewaakte stranden voor talrijke activiteiten op het water. Vanwege de Montagne de l'Épine is het meer niet blootgesteld aan de wind, waardoor het mogelijk is om er te roeien. In september 2015 werden de wereldkampioenschappen roeien er trouwens gehouden. Om het meer vanuit de hoogte te zien, volgt u gewoon het Sardijnse of Romeinse wandelpad: vanaf de top van de Saint-Michel en de Crucifix heeft u een prachtig zicht op de Bauges, het Lac du Bourget en het Lac d'Aiguebelette. Rondom het meer zelf kunt u via de talrijke wandelroutes de streek verkennen. Zowel jong als oud, sportliefhebber of niet, kunnen het meer, de ruïnes van het kasteel van Montbel, Sougey, de grot van Mandrin en de biotoop rond het meer bewonderen. De paden zijn toegankelijk voor wandelaars of fietsers.

Vakantie in de buurt van Chambéry

Chambéry is een bergstad vol verrassingen, maar ook vol water! Een van de bijzonderheden van Chambéry is namelijk dat het gebouwd werd op een moerassige ondergrond aan de samenvloeiing van drie rivieren: de Hyère, de Albane en de Leysse. Een deel van het stadscentrum werd daarom op palen gebouwd. De stad vormt de Franse tweelingzus van het Italiaanse Turijn: de Italiaanse architectuur in het centrum, maar ook de middeleeuwse architectuur getuigen daarvan. De Sint-Franciscuskathedraal is een interessante plek om te bezoeken vanwege de 6000 m² grote trompe-l'oeil. Omdat de stad niet aan een meer gelegen is, zijn er veel fonteinen om de inwoners te verkoelen. De bekendste onder hen is de Fontaine des Eléphants. Liefhebbers van de natuur en de rust kunnen hun hart ophalen in de Jardin des Charmettes, die door schrijvers als Rousseau en Lamartine al bezongen werd, maar ook op de talrijke fietspaden die over een afstand van 83 kilometer langs het Lac du Bourget lopen.

Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 33 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio