espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Somme
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren

Uw vakantie in de Somme met Airotel!

Uw volgende vakantie brengt u door in de Sommestreek! Of u nu alleen komt, met het hele gezin, met vrienden, tijdens een weekendje uit of voor een week (of zelfs meer), dit prachtige departement zal u zeker verrassen. Er is voor elk wat wils: cultuur, geschiedenis, uitzonderlijke accommodaties, prachtige natuurgebieden, beschermde flora en fauna,... Het is een streek om zich te ontspannen, de batterijen op te laden te midden van de natuur en frisse lucht te happen. Om u van alles een beetje te laten proeven, hebben we voor u een compleet programma met bezoeken voorbereid! En maak u geen zorgen over de accommodatie: daar zorgen onze campings wel voor. Gaat u met ons mee naar Amiens, Saint-Valery-sur-Somme en Fort Mahon? Of naar het vogelpark van Marquenterre?

0 camping(s) in 0.0024268627166748 seconds

Frankrijk > Picardie > Somme (80)

Loading...

Vakantie nabij Amiens

Amiens is bij uitstek een stad vol cultuur en geschiedenis. Eerst en vooral is er de kathedraal, die al twee keer werd opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Hij werd gebouwd in de 13e eeuw en vormt met zijn hoogte van 42 meter en een lengte van 145 meter een van de grootste gotische gebouwen. Ook de abdijkerk Saint-Pierre, in gotische stijl, de wijk Saint-Leu en het kasteel van Folleville zijn een bezoek waard. Daarnaast zijn er ook vele musea, waarvan sommige in historische gebouwen gevestigd zijn: het Maison de Jules Verne, het Musée de Picardie, de Citadelle de Doulens en het Musée Lombart.

Saint-Valery-sur-Somme en Fort Mahon: onze Airotel-campings wachten er op u.

Saint-Valery-sur-Somme, een middeleeuws stadje aan de baai van de Somme, is gelegen op een kalkstenen rots en heeft door zijn strategische ligging een bewogen geschiedenis achter de rug. Een bezoek laat u toe in de voetsporen te treden van beroemde personen zoals Jeanne d'Arc en Willem de Veroveraar. U kunt er kennismaken met de middeleeuwse architectuur, de stadswallen, de Tours Guillaume, de karakteristieke kerk en de charmante, geplaveide steegjes vol bloemen. Om meer te weten te komen over zijn geschiedenis als vissershaven wandelt u over de kades en bewondert u de kleurrijke vissershuisjes. Vanaf verschillende uitkijkposten kunt u ook de baai van de Somme bewonderen: zo zijn er de Calvaire des Marins, La Pointe du Cap Hornu, de Chapelle des Marins, de vuurtoren op het eind van de dijk en de Tours Guillaume. Bezoek zeker ook eens de markten vol verse en lokale producten en het Herbarium aan de stadswallen of reis eens met het stoomtreintje.

Niet ver daarvandaan kunt u het Fort Mahon bezoeken en te voet, met de fiets, te paard, per pony of in een koets een tochtje maken. Voor de meer avontuurlijk aangelegden zijn er zeilwagens, catamarans, bootjes, kajaks of peddelboten... Ook de Aquaclub en de zeehonden aan de baai zijn de moeite waard!

Uw verblijf in het vogelpark van Marquenterre

Het prachtige vogelpark van Marquenterre ligt in het Nationaal Natuurreservaat aan de Sommebaai. Duizenden vogels, insecten, amfibieën en zoogdieren vinden hier een toevluchtsoord. Talrijke activiteiten laten u toe het park op een verschillende manier te ontdekken. Naast de 3 aparte routes met gids voor het observeren van diersoorten kunt u ook per koets in alle rust de Baai van de Somme met zijn uitzonderlijke fauna en flora ontdekken. Tijdens workshops kunt u samen met uw kinderen de vogelwereld beter leren kennen. U kunt het park zelfs bezoeken onder leiding van een specialist voordat de deuren opengaan voor het grote publiek.

U hebt het al begrepen: in de Sommestreek komt u terug in contact met de natuur. Wacht dus niet langer om te reserveren voor uw campingplaats!

Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 33 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio