espace aquatique camping vacances airotel
animation enfants camping airotel
location hébergements de vacances
Onze campings Vaucluse
Uitgebreid zoeken
Bestemming:
Uw opties:
Thema's:
Annuleren

De geneugten van kamperen in de Vaucluse, door Airotel

Als u op zoek bent naar zon, zee en "Le Sud" van Nino Ferrer, waarom dan niet eens een weekend of een week er verblijven, alleen of met anderen? Het hoeft niet eens duur uit te vallen, want het hele jaar door kunt u dankzij Airotel kamperen in de Vaucluse, in het bijzonder op het Isle sur la Sorgue. Om ontspanning aan comfort te koppelen, biedt Airotel u een klein, knus driesterrennestje. Wacht dus niet langer en maak van deze gelegenheid gebruik om te rusten onder de blauwe hemel van de Provence. In de Luberon kunt u kennismaken Les Ocres, een streek die doet denken aan de Far West, of u kunt de beroemde pausenstad Avignon bezoeken! Op weg naar het prachtige zuiden!

0 camping(s) in 0.0030379295349121 seconds

Frankrijk > Provence-Alpes-Côte d'Azur > Vaucluse (84)

Loading...

Vakantie in de Lubéron: de authentieke Provence

Droomt u van krekels, lavendelvelden zover het oog reikt, heuvels en massieven, een mild klimaat en dorpjes die uit een ander tijdperk lijken te stammen of enkel in Marcel Pagnols romans bestaan? Stop dan snel met dromen, want de Lubéron bestaat wel degelijk. En dit massief met zijn rijke natuurschoon is bovendien beschermd als Regionaal Natuurpark. U kunt er al wandelend of fietsend zich verbazen over de verscheidenheid aan geologische eigenschappen (grasvlaktes, plateaus, kliffen, kloven, vlaktes), de vele planten (ceder-, dennen- en eikenbossen, garrigue), de biodiversiteit met 1800 soorten planten en meer dan 2400 soorten dieren (vogels, vlinders). In de Lubéron kunt u natuurlijk ook terecht voor vele andere dingen: de gastronomie, waaronder Borie-wijnen, de privéwoningen van kunstenaars en de beroemde, typische dorpjes.

Kleurrijke vakantie in de Vaucluse

Als u op zoek bent naar rauwe, authentieke landschappen zoals in de films, dan is de Vaucluse ook ideaal. Met zijn prachtige okerkleurige aarde doet de streek namelijk denken aan oude cowboyfilms. Het is de oker die de Lubéron die talrijke kleurennuances geeft: rood, geel, oranje, groen en paars. Dit rijke landschap heeft dan ook heel wat kunst en ambachten voortgebracht: aardewerk, schilderkunst, architectuur, decoratie... In het hart van Les Ocres leert u meer over het gebruik van dit natuurlijke pigment in het Conservatoire des Ocres et Couleurs, maar ook over de industriële impact ervan in het Musée de l'Aventure industrielle. U kunt er ook de mijnen van Bruoux en een uitzonderlijke kathedraal gebouwd in steen ontdekken. Na een verkenning van de rotsen en het landschap met hun typische lagen in verschillende kleuren waant u zich echt in Colorado!

Toerisme en vakantie in Avignon: de pausenstad

Op de Pont d'Avignon hoef je niet per se te dansen (tenzij je er zin in hebt natuurlijk), maar kun je wel de lokale architectuur bewonderen. Avignon heeft een uitzonderlijk gebouwenpatrimonium: het Palais des Papes, waar maar liefst negen van hen gewoond hebben, het Notre-Dame-des-Doms, een prachtige kerk en de beroemde Pont St.-Bénézet, met uitzicht op de Rhône. De stad kreeg haar benaming "pausenstad" niet zonder reden: het was namelijk een belangrijk pelgrimsoord tussen Spanje en Italië. Maar Avignon is ook de hoofdstad van de Côtes du Rhône en het Franse theater met twee festivals van nationale faam: Avignon Off en het Festival d'Avignon.

Een vakantie die je leuk vindt !
Bekijk alle thema's
Camping de France du Club Airotel 33 campings in Frankrijk Kies een bestemming carte de france avec les campings airotel
Het voordeel kaart *
carte avantages airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel
Notre sélection de campings 3 étoiles airotel selection campings trois étoiles Treflio