slider
slider
slider
Onze campings Vienne 0033 973 017 650

Frankrijk > Poitou-Charentes > Vienne (86)

Loading...

1 camping(s) in 0.0044810771942139 secondsDe beste campings in Vienne voor tenten, caravans en mobile homes

Als u op zoek bent naar een streek om de batterijen op te laden en wat frisse lucht op te snuiven, dan is het departement Vienne een uitstekende keus. Het landschap wordt er beheerst door het groen van de vegetatie, bossen, graslanden en velden, en door het blauwe water, vooral dan van de gelijknamige rivier die door dit departement stroomt. Bent u geïnteresseerd in geschiedenis, dan heeft Vienne u ook heel wat te bieden: het departement werd opgericht tijdens de Franse Revolutie (op 4 maart 1790) door de samenvoeging van delen van de provincies Anjou, Poitou en Saumurois. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood de streek onderdak aan talrijke vluchtelingen uit Spanje, de Moezel- en de Girondestreek. Uiteindelijk werd het departement voor de helft bezet door Duitsland en dus in tweeën gedeeld. Dit luidde voor een deel van het departement een donkere bladzijde uit zijn geschiedenis in, omdat de politieprefectuur met nazi-Duitsland collaboreerde bij de deportatie van Joden en de opsluiting van zigeuners, communisten, verzetslieden en mensen die wilden ontsnappen aan de verplichte tewerkstelling. Toch zal dit departement aan het verzet enige roem ontlenen. Naast zijn geschiedenis, geografie en cultuur heeft Vienne ook veel te bieden op het vlak van amusement, ontspanning en welzijn dankzij de vele attractieparken, toeristische sites en kuuroorden. Twee klassiekers zijn La Roche-Posay en Futuroscope. En natuurlijk zijn er veel Airotel-campings, zodat u langer van uw verblijf kunt genieten met een maximum aan comfort tegen een minimale prijs.

La Roche-Posay

La Roche-Posay hoeft niet meer voorgesteld te worden. Dit kuuroord, waarvan de schoonheidsproducten over de hele wereld verkocht worden, staat synoniem met wellness. De architectuur en gebouwen in de stad dragen trouwens de stempel van het verleden als kuuroord. Als u een liefhebber bent van architectuur, bezoek dan zeker eens het voormalige Hôtel du Parc met zijn Belle-Epoque gevel. Tegenwoordig is het 4-sterrenhotel "Les Loges du Parc" er gevestigd, dat wordt omgeven door een rozen- en pioenrozentuin en een kuurzwembad. Wandelend langs de Avenue des Fontaines kunt u ook de villa's bewonderen. Wilt u lekker genieten in een kuuroord met oosterse sfeer, bezoek dan zeker de Thermes du Connétable. Ze werden in 1927 gebouwd en ingericht in oosterse stijl door toedoen van architect Allengry en binnenhuisarchitect Paul Audra. De daken hebben er de vorm van pagodes en de muren zijn beschilderd met oosterse fresco's, die na beschadiging tijdens de Tweede Wereldoorlog opnieuw moesten worden aangebracht. De Thermes de Saint-Roch werden in 1933 gebouwd door de heer Roch, toen de eigenaar van het Hôtel Central (op dezelfde plaats), nadat hij bronnen in zijn tuin had ontdekt. Ze werden samengevoegd met de thermen van dokter Bord en vervolgens in 1955 overgenomen door de heer Fath, waarna ze bekend werden onder de naam La Roche-Posay.

Futuroscope

Dit jaar mocht Futuroscope 30 kaarsjes uitblazen. In dit attractiepark, dat gelegen is in Jaunay-Clan, draait alles om wetenschap en plezier! U kunt er met de Lapins Crétins Jules Vernes-achtige avonturen beleven of Cirque du Soleil en hun show La Forge aux Étoiles bewonderen in Kinemax, zonder natuurlijk Arthur, l'Aventure 4D te vergeten.

Een vakantie die je leuk vindt !
Het voordeel kaart *
Het voordeel kaart airotel
  • Gratis
  • Exclusieve voordelen
  • Speciale aanbiedingen

* Bij deelnemende campings

Ik wil dat mijn kaart Airotel